An anatomy of Sugar

the architecture of the sugar mills of Recôncavo Baiano (XVI-XIX)

Authors

DOI:

https://doi.org/10.1590/2236-463337er00224

Keywords:

Architecture, Engenhos, Recôncavo Baiano

Abstract

Review: AZEVEDO, Esterzilda Berenstein de. Açúcar Amargo: arquitetura e arqueologia industrial do século XVI ao XIX. Salvador: EDUFBA, 2021.

Metrics

Metrics Loading ...

Downloads

Download data is not yet available.

References

AZEVEDO, Esterzilda Berenstein de. Arquitetura do Açúcar. São Paulo: Nobel, 1990.

AZEVEDO, Esterzilda Berenstein de. Açúcar Amargo: arquitetura e arqueologia industrial do século XVI ao XIX. Salvador: EDUFBA, 2021.

BARICKMAN, Bert J. A Bahian Counterpoint: Sugar, Tobacco, Cassava, and Slavery in the Recôncavo, 1780-1860. Redwood City: Stanford University Press, 1998.

COSTA, Emília Viotti da. Da senzala à colônia. Corpo e alma do Brasil. São Paulo: Difusão Européia do Livro, 1966.

PETRONE, Maria Thereza Schorer. A lavoura canavieira em São Paulo: Expansão e declínio (1765-1851). São Paulo: Difusão Européia do Livro, 1968.

Published

2024-08-27

Issue

Section

Resenhas

How to Cite

An anatomy of Sugar: the architecture of the sugar mills of Recôncavo Baiano (XVI-XIX). (2024). Almanack, 37. https://doi.org/10.1590/2236-463337er00224