An anatomy of Sugar
the architecture of the sugar mills of Recôncavo Baiano (XVI-XIX)
DOI:
https://doi.org/10.1590/2236-463337er00224Keywords:
Architecture, Engenhos, Recôncavo BaianoAbstract
Review: AZEVEDO, Esterzilda Berenstein de. Açúcar Amargo: arquitetura e arqueologia industrial do século XVI ao XIX. Salvador: EDUFBA, 2021.
Metrics
Downloads
References
AZEVEDO, Esterzilda Berenstein de. Arquitetura do Açúcar. São Paulo: Nobel, 1990.
AZEVEDO, Esterzilda Berenstein de. Açúcar Amargo: arquitetura e arqueologia industrial do século XVI ao XIX. Salvador: EDUFBA, 2021.
BARICKMAN, Bert J. A Bahian Counterpoint: Sugar, Tobacco, Cassava, and Slavery in the Recôncavo, 1780-1860. Redwood City: Stanford University Press, 1998.
COSTA, Emília Viotti da. Da senzala à colônia. Corpo e alma do Brasil. São Paulo: Difusão Européia do Livro, 1966.
PETRONE, Maria Thereza Schorer. A lavoura canavieira em São Paulo: Expansão e declínio (1765-1851). São Paulo: Difusão Européia do Livro, 1968.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2024 Carlos Eduardo Nicolette

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.









This journal is licensed under a